fbpx

Mic ghid pentru alegerea asigurării de călătorie potrivite

Cel mai important lucru, atunci când intenționezi să achiziționezi un serviciu cu care nu ești foarte familiarizat, este să știi ce întrebări să pui brokerului, astfel încât să ai maxim de beneficii la un cost rezonabil.

Întâi de toate, ce este asigurarea de călătorie ? Este promisiunea firmei de asigurări că vei fi despăgubit în situația unei urgențe medicale, în perioada în care te afli în afara granițelor României.


Prin urgențe medicale înțelegem accidente urmate de rănirea asiguratului sau îmbolnăviri care solicită intervenția personalului specializat, internat sau în ambulatoriu. La aceste situații se mai adaugă stări care pot decurge de aici: decesul, pierderea totală sau parțială a capacității de muncă.


Sumele asigurate pentru urgențe medicale variază în general între 5 000 – 50 000 euro, funcție de pachetul ales și de compania de asigurări.


Dacă faci parte dintr-una din următoarele categorii de clienți, ar putea să te intereseze:

Ce soluții ai pentru continuarea tratamentului la întoarcerea în Romania?

Ați cumpărat o asigurare medicală pentru o călătorie în străinătate. Excelent! Dacă intervine o urgență medicală, vi se acoperă costurile medicale dar, la un moment dat, trebuie să vă întoarceți acasă. Pentru continuarea tratamentului de specialitate, avem varianta acoperirii costurilor medicale apărute în țară. Solicită brokerului un astfel de ”supliment” de asigurare!


Indiferent de tipul și durata călătoriei, fiți pregătit să dați brokerului un minim de informații pentru a vă face o cotație de preț: tipul călătoriei, data plecării / întoarcerii, varsta, destinația. Ar mai fi bine să știți: țările de tranzit, mijlocul de deplasare, excursie individuală / familială / grup.

Vă așteptăm!

× Cum putem sa te ajutam?